Vill du smaka mässans bästa öl?
Beer Master är som en styrkelyftartävling för öl, fast utan en enda proteinshake i sikte! En erfaren jury delar ut guld, silver och brons i åtta olika kategorier. Dessutom utses juryns favorit över alla kategorier och tituleras Beer Master 2024.
Om du vill dricka riktigt god öl är det alltså ett tips att hålla utkik efter vinstdiplomen i utställarnas montrar. Du kan också besöka Beer Master-montern för att se alla de vinnande bidragen på samma ställe. Vinnarna tillkännagavs under Beer & Taste i Umeå i oktober.
Våra tävlingsklasser 2024:
- Lager
- Brittisk Ale
- IPA / APA
- Belgisk / Tysk ale
- Porter / Stout
- Syrlig öl
- Öl med lägre alkoholhalt (3.5% och under)
- Övrig öl
Vår jury
Dave kommer från England och har arbetat i ölbranschen i 20 år. Efter han tog sin examen som ölsommelier i London 2017 grundade han Umeå Beer Club. Han älskar massiva imperial stouts och fruktiga NEIPAs, och detta är fjärde gången han är huvuddomare i Beer Master-tävlingen.
Mimmi flyttade till London som 18-åring, drev en pub och har i olika sammanhang arbetat till och från med öl sedan dess. Hon är involverad i arbetet med Umeå Beer Club, dricker helst funky IPAs eller stouts svarta som natten.
Andreas är ölnörd och sedan 2013 en aktiv hembryggare. Han är en av grundarna till, och arrangör av Norrlands hembryggarträff. Som ölnörd har Andreas testat det mesta, men uppskattar framförallt en krispigt torr tysk pilsner.
Krögare på tapas bar deli sedan 2005 med fäbless för det lilla extra. Står med ena benet i ölkylen, med det andra i vinkällaren och det tredje i köket. Har slutat vara tvärsäker, egentligen är inget för konstigt förutsatt att det är gott. Och om det nu inte är gott måste det i alla fall vara roligt. Uppskattar balans.
Ölmässigt överintresserad person och hembryggare sedan mer än tio år. Är medgrundare och arrangör av Norrlands hembryggarträff och har suttit med i Beer Masters domarkommitté sedan alla första början. Har en förkärlek till den belgiska öltraditionen i allmänhet, och rustik saison i synnerhet.
André har jobbat inom restaurang i över tio år men intresset för öl är äldre än så. Nytt, spännande och konstigt går ofta före redan inkörda drycker så länge det är smakrikt.