Sverigeresan med Emil Åreng
Emil Åreng, uppvuxen i jämtländska Bräcke, är inte bara en nyskapare när det gäller cocktails som rest världen runt, publicerat böcker och artiklar, varit kreativ ledare över anrika Cadierbaren på Grand Hotel i Stockholm samt skrivit krönikor i tidningen Cafe. Hans cocktailbok “Salongs i Norrland” utsågs till Världens Bästa Cocktailbok vid Gourmand Awards. Nu har han som mål att göra Facit Bar i Umeå till en av Europas fem bästa cocktailbarer. Redan i våras vann baren bästa nya cocktailbar i Sverige och var nominerad i ytterligare två kategorier i Bartenders' Choice Awards: Bästa cocktailbar och People's Choice Awards. Kolla Emils YouTube kanal här

Provning
Kan en mörk öl passa till rökt lax?
Funkar en humlebesk IPA till mat överhuvudtaget?
Vilken öl bör man välja till riktigt kryddstark mat?
Och funkar det med öl till efterrätten?
Välkommen till ett lättsamt samtal mellan Jans Heinerud och Anders Karlsson från Westerbottens bryggeri som berättar om bryggargängets stora passion för öl och mat, och hur detta intresse utvecklat helt nya – och ofta oväntade – smakkombinationer. Under en timme testar vi ett antal öl och får därtill små smakprover av passande tilltugg.
TIDER
Fredag kl. 16:50
Lördag kl. 18:20
PROVNINGSLEDARE: Westerbottens bryggeri

Provning
Glögg, den varma nordiska drycken gjord på varmt kryddat vin eller sprit har anor långt bak i tiden. Under medeltiden var kryddat vin väldigt populärt i Europa och även Gustav Vasa ska ha varit väldigt förtjust i drycken. Men hur har glöggen förändrats över tiden och hur kom det egentligen sig att glöggen blev en populär juldryck i norden? Hur jobbar den moderna cocktailbaren med glögg idag och hur ser vi på framtiden för drycken? Det och mycket mer kommer vi att prata om i vår provning, Glöggens Historia. En glöggprovning med temat ”Glöggens historia” där ni kommer få prova er igenom allt från gamla recept från 1800-talet till vår populära havtornsglögg. Här skapar vi vår egen glögghistoria och ni kommer få testa glögg varmt, kallt och i cocktails.
TIDER
Fredag kl. 19:30
PROVNINGSLEDARE: Norrbottens Destilleri

Provning

Provning
Kåtöl är en genuint god öl i flera smaker med vatten från fjällen. Inga krusiduller
Ett lokalt öl ska ha en lokal anknytning och ett lokalt namn.
Varumärkets smått fräcka namn är avgörande. Den senaste i serien är en Oyster Stout.

Provning
Svensk Champagneimport står för kvalitet, hantverk och exklusivitet. Vi arbetar med små, familjära champagneproducenter, som är noga utvalda för Champagnerna de skapat med specifika karaktärer,
fantastiska råvaror och spännande historia.
Våra producenter sträcker sig från Grand Cru-lägen i Côte des Blancs med sina krispiga och eleganta Chardonnay-champagner till Montagne de Reims strama och kraftfulla Pinot Noir-champagner.
Fler aktiviteter på mässan
Tatuera dig på Beer & Taste
Tatueringsstudion Studio Dropp besöker Beer & Taste och tatuerar under pågående mässa. Drop-in tider är det som gäller så du behöver inte boka tid!
Tatuerarna tar med sig ett stort urval och antal färdiga motiv med olika stilar som ni tveklöst kommer att älska. De kan även bistå er med era egna motiv i mån av tid.
Kom och besök oss för en unik upplevelse där konst och smak möts.
Mark UÅ gör fotovägg till Beer & Taste
En av landets mest profilstarka illustratörer, formgivare och konstnärer, Marc ”UÅ” Strömberg, formger ett stort motiv till Norrlands viktigaste ölmässa, Beer & Taste.
Mark har under flera år designat och illustrerat etiketter till en mängd olika mindre bryggerier, både öl och läsk, vilket gör att det känns extra roligt att välkomna honom till Beer & Taste.
Illustrationen kommer tryckas upp stort på en fotovägg där besökarna kan dokumentera sitt besök.