Provningar på mässan
Maxa din mässupplevelse och vidga vyerna genom att ta del av provningar på mässan.
Provningarna kan nu endast köpas i vårt Servicecenter på mässan.
Romprovning med RomRobban
Upplev en oförglömlig provning med Sveriges största romexpert, Robert “RomRobban” Sandqvist, under mässan! Robban är en passionerad romälskare som reser land och rike runt för att dela med sig av sin djupa kunskap och kärlek till denna mångsidiga dryck. Med en imponerande bakgrund som författare till den prisbelönta Stora Romboken och Jakten på en perfekt rom & cola, samt grundare av den populära YouTube-kanalen Rom-Tv och podcasten Romradion, är han en auktoritet inom sitt område.
Under provningen kommer Robban att guida dig genom rommens fascinerande värld, från dess historia och framställning till hur man bäst avnjuter olika sorters rom. Oavsett om du är nybörjare eller en inbiten romfantast kommer du att få en underhållande och lärorik upplevelse, komplett med smakprover på några riktigt kvalitativa romsorter. Missa inte chansen att delta i en provning med en av Sveriges mest framstående romprofiler och upptäck varför Robban är landets ledande rom-expert.
TIDER
Fredag: 19.20
Lördag: 15:00 (Slot 1) och 19.20 (slot 2)
Varje provning pågår ca 60 minuter.

Mat + ÖL = ❤
Kan en mörk öl passa till rökt lax?
Funkar en humlebesk IPA till mat överhuvudtaget?
Vilken öl bör man välja till riktigt kryddstark mat?
Och funkar det med öl till efterrätten?
Välkommen till ett lättsamt samtal mellan Jans Heinerud och Anders Karlsson från Westerbottens bryggeri som berättar om bryggargängets stora passion för öl och mat, och hur detta intresse utvecklat helt nya – och ofta oväntade – smakkombinationer. Under en timme testar vi ett antal öl och får därtill små smakprover av passande tilltugg.
TIDER
Lördag kl. 13:40-14:40 (slot 1)
PROVNINGSLEDARE: Westerbottens bryggeri
Provning

Norrländsk choklad- & likörprovning
Två lokala mathantverkare guidar er genom en innovativ provning där vi avnjuter choklad och likör som båda är smaksatta med norrländska bär och växter. Mycket skratt varvas med spännande smaker där vi samtidigt lär oss om hållbar choklad- och dryckesproduktion.
Detta ingår:
- 5 st chokladsorter
- 3 likörer
Allergier: Chokladen är vegansk och FRI FRÅN: Soja, mjölk, gluten, nöt
TIDER
Lördag kl. 14:00-15:00 (slot 1)
Lördag kl. 18:20-19:20 (slot 2)
PROVNINGSLEDARE: Erik Rosenbaum & Jenny “ChokladJenny” Berg
Om Svenska Skogsdrycker
Erik Rosenbaum, doktor i fysikalisk kemi, övergick från att tillverka syntetisk diamant till att jäsa norrländska skogsbär och framställer nu hantverksmässiga viner och spritdrycker av hög kvalitet med den norrländska skogen som smaksättare.
Om Nordic Chocolate
Jenny Berg “ChokladJenny” startade 2013 Norrlands första chokladfabrik i Umeå. Här tillverkas internationellt prisbelönt, ekologisk bean-to-bar choklad med stort fokus på hållbarhet i alla led.
Provning
Mat + Öl =
Objekt #2
Objekt #3

Provning
Kan en mörk öl passa till rökt lax?
Funkar en humlebesk IPA till mat överhuvudtaget?
Vilken öl bör man välja till riktigt kryddstark mat?
Och funkar det med öl till efterrätten?
Välkommen till ett lättsamt samtal mellan Jans Heinerud och Anders Karlsson från Westerbottens bryggeri som berättar om bryggargängets stora passion för öl och mat, och hur detta intresse utvecklat helt nya – och ofta oväntade – smakkombinationer. Under en timme testar vi ett antal öl och får därtill små smakprover av passande tilltugg.
TIDER
Fredag kl. 16:50
Lördag kl. 18:20
PROVNINGSLEDARE: Westerbottens bryggeri

Provning
Glögg, den varma nordiska drycken gjord på varmt kryddat vin eller sprit har anor långt bak i tiden. Under medeltiden var kryddat vin väldigt populärt i Europa och även Gustav Vasa ska ha varit väldigt förtjust i drycken. Men hur har glöggen förändrats över tiden och hur kom det egentligen sig att glöggen blev en populär juldryck i norden? Hur jobbar den moderna cocktailbaren med glögg idag och hur ser vi på framtiden för drycken? Det och mycket mer kommer vi att prata om i vår provning, Glöggens Historia. En glöggprovning med temat ”Glöggens historia” där ni kommer få prova er igenom allt från gamla recept från 1800-talet till vår populära havtornsglögg. Här skapar vi vår egen glögghistoria och ni kommer få testa glögg varmt, kallt och i cocktails.
TIDER
Fredag kl. 19:30
PROVNINGSLEDARE: Norrbottens Destilleri

Provning
Svensk Champagneimport står för kvalitet, hantverk och exklusivitet. Vi arbetar med små, familjära champagneproducenter, som är noga utvalda för Champagnerna de skapat med specifika karaktärer,
fantastiska råvaror och spännande historia.
Våra producenter sträcker sig från Grand Cru-lägen i Côte des Blancs med sina krispiga och eleganta Chardonnay-champagner till Montagne de Reims strama och kraftfulla Pinot Noir-champagner.
Fler aktiviteter på mässan
Tatuera dig på Beer & Taste
Tatueringsstudion Studio Dropp besöker Beer & Taste och tatuerar under pågående mässa. Drop-in tider är det som gäller så du behöver inte boka tid!
Tatuerarna tar med sig ett stort urval och antal färdiga motiv med olika stilar som ni tveklöst kommer att älska. De kan även bistå er med era egna motiv i mån av tid.
Kom och besök oss för en unik upplevelse där konst och smak möts.
Mark UÅ gör fotovägg till Beer & Taste
En av landets mest profilstarka illustratörer, formgivare och konstnärer, Marc ”UÅ” Strömberg, har formgett ett stort motiv till Norrlands viktigaste ölmässa, Beer & Taste.
Mark har under flera år designat och illustrerat etiketter till en mängd olika mindre bryggerier, både öl och läsk, vilket gör att det känns extra roligt att välkomna honom till Beer & Taste.
Illustrationen finns upptryckt stort på en fotovägg där besökarna kan dokumentera sitt besök.